dec 052006
 

Sylvia is helemaal weg van "Lekker Hollands" van Yolanda van der Jagt — zie de vorige post. Ik denk ook dat zij in deze de goede Sint was die dit uitkoos :-)

Nadat alle restjes van het weekend op waren, maakte ze er vandaag meteen een recept uit. Ik ga het niet helemaal kopiëren, het staat op pagina 189. Begin met een pond zuurkool, een appel, een ui, 5 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, boter, zout en peper, en een dl bier. Daarmee maak je de zuurkool, duurt een minuut of 40.

Haar eigen toevoeging is het volgende: maak ondertussen wat aardappelpuree. Leg in een brede ovenschaal de helft van de puree op de bodem, daarop de zuurkool, daarop de andere helft van de aardappelpuree en bestrooi met een ons (al licht gegrilde) in stukjes gesneden panchetta. Dit gaat in de oven om een korstje te krijgen. Bak intussen twee kleine filetjes van parelhoen aan de buitenkant krokant en binnen in nog een beetje rosé.

Ruim genoeg voor twee. Mateloos lekker. Helaas hadden we geen Elzas Riesling meer voor erbij, maar dit gaan we zeker herhalen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)