dec 192006
 

Het is natuurlijk leuk — voor een amateur als ik — om op de site van een culinaire pro in het linklijstje van food bloggers te staan. Gerrit-Jan van eetschrijven heeft een paar hele mooie kerstmenu’s gemaakt, waarvan een deeltje zeker op ons kerstmenu komt te staan. Welk deel verklap ik nog niet, de gasten lezen mee.

Gisteren had ik de zalm al in huis toen ik het recept voor zalm bij hem zag staan. Dat leek me wel wat om meteen te proberen, ik had alle andere ingrediënten ook in huis. Alleen mayonaise, om dat nu ook zelf te maken voor zo’n kleine hoeveelheid? Dan maar zo:

  • 2 mootjes zalm van 1,5 ons
  • 50 gram crème fraiche
  • een eierdooier
  • theelepel mosterd
  • half bosje dille fijngesneden
  • klein uitje in ringetjes
  • beetje zout.

Hussel alle ingrediënten behalve de zalm in een kom door elkaar. Maak een ruim pakket van aluminiumfolie met daarin de zalm, bestreken met het crème fraiche mengsel. Laat flink wat lucht in het pakket, maar bind het wel goed dicht.

Twintig minuten in een heel hete oven, en voila: boterzachte zalm met een heerlijke saus.

NB: het oorspronkelijke recept is vast nog veel lekkerder!

Daarbij maakte ik een pasta met een simpele lichte saus van wat ui, ontvelde en ontpitte tomaten, zwarte olijven, aspergepunten en  wat basilicum en platte peterselie.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)