okt 312006
 

Gisteren was het mijn "laatste" ziektedag en heb ik nog een keertje gekookt. Vandaag weer aan het werk.

Voor twee personen.

Ik kocht ongeveer 350 gram varkenshaas en een bak grote champignons. De paddestoelen in plakken gesneden, redelijk dik, en het vlees ook, maar wel zo dat ze juist qua omtrek even groot waren. 16 plakjes vlees en champignons elk, om en om nauwkeurig op 4 satestokjes geregen zodat het er mooi uitziet. Hoe je het vlees precies moet snijden hangt af van de grootte van de varkenshaas. Deze was één grote en die moest eerst in de lengte doormidden. Met twee kleintjes was het natuurlijk anders geweest.

Er blijft zo wat vlees over, die gaat de vriezer in voor een andere keer (in de Chinese rijst).

Maak een marinade van:

  • een beetje olie
  • halve theelepel kruidnagelpoeder
  • hele theelepel zoet paprikapoeder (mag ook meer)
  • hele theelepel gedroogde oregano
  • halve theelepel (en fijngehakt) gedroogde rozemarijn
  • snufje cayennepeper
  • zout

Bestrijk de spiesjes met de marinade en wacht een half uurtje. Daarna goed grillen op de grilplaat, en nadat ze goed bruin zijn geworden nog een kwartiertje laten nagaren in een matig warme oven.

Daarbij maakte ik de lof die ik 29 oktober beschreef en de gebakken aardappelen van een paar postjes eerder. Maar dat laatste doe ik ook al weer anders, zie ik nu. Deze aardappeltjes (die dus niet zo groot waren) schilde ik en sneed ik in 4-en (tweemaal door de lengte) zodat je dikke "Belgische" frieten hebt. Gekruid met wat komijn, een pietsje cayenne peper en wat zeezout. Frituren in een klein laagje olie in de koekenpan. Tegen de tijd dat ze bruin waren, waren ze ook gaar.  Nagaren in de oven is dus niet echt nodig.

Samen met de lof zag het er ook leuk uit. Helaas weer vergeten een foto te maken.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)