dec 032006
 

Wij vierden gisteren al Sinterklaas met de kinderen en aanhang. Vrijdagavond maakte ik alvast een paar quiches. Wat te doen met 3 ons cantharellen?

  • 6 plakjes quiche deeg uit de diepvries, laten ontdooien en er een (ronde) deeglap van rollen
  • 1 kleine prei gesneden
  • 3 ons cantharellen schoongemaakt (is even een klus)
  • 3 eieren
  • 1,25 dl crème fraîche
  • 1,25 dl room
  • half bolletje mozzarella in stukjes
  • half ons geraspte hollandse geitenkaas (een smeuiige zachte soort, helaas weet ik de naam niet)
  • boter, peper, zout

De cantharellen en de prei een beetje aanzweten in een koekenpan met een klontje boter. Een kleine springvorm invetten en het deeg er in doen. In een grote kom de eieren loskloppen, daarna de crème fraîche en de room er doorheen roeren, en daarna de groentetjes en de mozarella er doorheen, met een beetje zout en peper. Dit in de taartvorm gieten. Overtollig deeg wegsnijden. Bovenop de geraspte kaas strooien. 40-45 minuten in de oven op 220 graden.

Noten:

  1. Ik had er ook wat gerookte kipfilet doorheen gedaan, maar zal die de volgende keer weglaten.
  2. Als je een quiche met alleen room maakt, kan je het eiermengsel gewoon over de rest van de vulling schenken, maar niet met crème fraîche. Die is niet vloeibaar genoeg, en dan bereikt het de bodem niet.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)