nov 192006
 

Zo was de aankondiging van Klary Koopmans. En ja het is simpel en verschrikkelijk lekker.

"Snij de aubergine in dunne plakken, bestreken met olijfolie en gegrilld tot ze goudbruin zijn. Fijngehakte peterselie, knoflook, olijfolie, citroensap, zeezout, peper en een paar geroosterde pijnboompitten".

Mijn veranderingen aan haar receptje: in de eerste plaats gebruikte ik een Surinaamse aubergine. Meer smaak, minder vocht. Daarnaast gebruikte ik heel wat meer pijnboompitjes en ook kleine stukjes uitgebakken panchetta (italiaans spek) er nog door heen.

Je kunt het als salade eten, maar ik warmde het weer even op in de oven.

  3 Responses to “Simpele aubergines”

  1. hoi Jan, wat bedoel je met Surinaamse aubergines? wat is het verschil met de ‘gewone’?

  2. Mijn AH heeft opgeblazen in plastic verpakte aubergines uit ( ik denk) Frankrijk en veel duurdere “armzalig” uitziende Surinaamse. De laatste heb ik geprobeerd, zijn veel lekkerder en steviger.

  3. ik heb inmiddels ook even bij de super (geen AH, maar Golf) met een surinaamse afdeling èn bij de exotische winkels in de buurt gekeken en die ‘Surinaamse’ aubergines zien er inderdaad minder mooi uit. ik zal ze de volgende keer ook eens proberen.
    en nog een tip: ik maak mijn auberginesalade meestal met een dressing van olijfolie, balsamico, knoflook, ansjovis en veel verse platte (blad)peterselie. errug lekker!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)