aug 082006
 

Dat Martine nog nooit zelf mosselen heeft klaargemaakt verbaast me zeer. Het is zo simpel. Maar goed, wat we gemeen hebben is dat we aan het begin van het seizoen meteen willen proeven wat de kwaliteit is. Dit jaar zijn ze lekker maar klein. Ik maakte zaterdag mosselen met twee sausjes en stokbrood. Het eerste sausje is een mosterd mayo, die heb ik al eens eerder op deze site gezet. Het tweede sausje heb ik uit China, toen ik daar was gaven ze dat in mijn hotel standaard bij ongeveer elke maaltijd:

  • 3 eetlepels lichte soja saus
  • 1 fijngesneden rood pepertje
  • 2 eetlepels oetsersaus

Koken van mosselen is super simpel tegenwoordig. Ze zijn al schoongemaakt en kunnen zo de pan in. Mosselen die dicht blijven komen nauwelijks meer voor. Vijf minuten koken is genoeg. Daarom is het toevoegen van allemaal kruiderijen een beetje onzin. In die paar minuten nemen die mosselen die smaken nauwelijks op. Gewoon wat witte wijn erover, of een ander drankje.

Neem een kilo mosselen per persoon, en met de sausjes en wat stokbrood is er genoeg voor een lichte avondmaaltijd. Sylvia en ik hebben er zaterdag van genoten! Met een uitstekende Pinot Blanc (Beblenheim) van AH trouwens.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)