dec 262006
 

Op nulde kerstdag aten we linzen met vis. Een beetje geïnspireerd door enerzijds Janneke en anderzijds Onno. Jaren (ik denk zelfs decennia) geleden moet het zijn dat ik voor het laatst  linzen maakte. Maar we waren tegen een mooi doosje Puy linzen aangelopen in de Leidse Italiaanse delicatessenzaak Pomino, dus aan de slag.

Oh, wat is het toch lastig om lekker eten ook lekker te fotograferen:-(

De linzen: 150 gram op een kwart liter water. Fruit eerst wat knoflooken een uitje in een pan, peper, zout en komijn erbij en dan de linzenerbij. Even opbakken zoals bij een risotto. Dan het water erbij en twintig minuten koken. Afgieten en warmhouden in de oven. Platte peterselie erover.

De vis is een Pangafilet die we in een beetje rijstbloem hebben gewenteld, daarna zacht gebakken in wat roomboter, geblust met een glaasje sherry en nog even door laten garen.

De aubergine stond al hier.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)