nov 162006
 

Ja, ik heb ook al weer gekookt, afgelopen weekend. "Schrijf het nou maar op", zei Sylvia, "anders ben je het weer vergeten". Ok dan maar.

AH had weer een half konijn (in drie stukken) in de schappen zaterdag. Het was een beetje een impuls aankoop — ik wilde eigenlijk eendeborst maar die was op.

  • half konijn
  • bloem, zout, peper
  • olie en boter
  • half potje wildfond
  • drie tenen knoflook gehakt
  • ui fijn gesneden
  • prei, stuk winterwortel grof gesneden
  • laurier en kruidnagel
  • 2 glazen witte wijn

Bestuif de stukken konijn met bloem, bestrooi met zout en peper en bak het in een koekenpan in een mengsel van olie en boter aan alle kanten goudbruin.

Braad daarnaast in een stevige pot (Le Creuset bij ons) de gehakte teentjes knoflook en ui op een zacht vuur. Als het lekker gekleurd is gaat de prei en de winterwortel er bij. Nog even doorsudderen. Konijn overhevelen naar de pot en de rest van de ingredienten erbij. Dit gaat een uurtje de oven in, op een graad of 150.

Erbij spruitjes die gekookt worden in de andere helft van de wildfond uit het potje, wat lof en aardappeltjes.

Na een uurtje geurde het hele huis naar de konijn. Heerlijk! Haal de stukken konijn uit de pot, verdeel (voor twee personen) en dien op. Gooi de bouillon en de groentes erin niet weg.

Ik heb de bouillon gepureerd met de staafmixer en bewaard. De volgende dag heeft Sylvia hem gebruikt als basis voor een heerlijke Ministrone.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)