nov 152006
 

We zijn van plan eens in de paar weken bij een ons nog onbekende tent te gaan eten. Vanavond als eerste stap met de taxi naar Koetjes en Kalfjes in Oegstgeest. Een bistro geliëerd aan De Beukenhof, nog geen jaar open. Je kunt er redelijk goedkoop eten, als je je keurig aan het drie-gangen menu houdt. Wij bestelden kris-kras wat ons lekker leek: duurder maar het bleek de moeite waard. We bestelden hetzelfde (waarom? We hebben kennelijk dezelfde smaak).

We begonnen met drie coquilles met mango. Met elk een eigen accent. Links wat zacht, in het midden licht "pedis" van rode peper, rechts met een fleugje extra zeezout. Fantastisch klaargemaakt.

Daarna een tartaartje van hollandse garnaaltjes, met Pata Negra en een dressing die ik niet helemaal thuis kon brengen. Tomaat met anijs, dat waren de overheersende smaken. Alweer: prima.

Vervolgens de gegrilde Dorade filets met een bedje van groentes (mooie wilde spinazie — ik denk in een beetje fond gekookt –, gegrilde courgette, lof met een vleugje anijs, aardappelpuree met wat venkel en kaas)  en een beurre blanc saus — althans volgens de kaart. De saus is aanzienlijk rijker van smaak dan de gemiddelde beurre blanc.  Alweer: prima.

De wijnkaart is vrij kort, wij kozen een Gruene Veltlinger van Hellinger. Het is een mooie frisse wijn die goed paste. Het etiket van de fles is wel een beetje erg modieus.

Tenslotte kozen we een kaasplankje met een glaasje rode wijn, ook weer van Hellinger. Deze wijn, ondanks dat-ie vrij licht is, bleef goed overeind bij de kaas. Tot mijn grote vreugde was er een mooi stukje uitstekende Calabres bij, een Spaanse blauwe schimmelkaas die we in Gijon hebben leren waarderen. Meestal is die in Nederland niet echt vers meer en te droog, maar deze was alsof-ie gisteren uit Spanje was overgevlogen en heel smeuiig.

Het was bomvol, en de bediening hield zich uitstekend. Volgens "onze" ober was het elke avond zo ("een gekkenhuis"), alleen in het weekend heb je een goede kans op een plek zonder reserveren.

Een hele grote aanrader dus. Mooie formule. Misschien wat modieus. Minpuntje: de porties zijn wat klein.

Komen we terug? Ja zeker, maar voorlopig even niet. We gaan eerst een half jaar elke keer ergens eten waar we nog nooit eerder zijn geweest. De volgende keer ga ik op zoek naar oesters, — ja echt — omdat Sylvia die nog nooit gegeten heeft.
 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)