dec 172006
 

Ik zal het oordeel wel uitstellen tot een woensdag, maar ik kan nu al zeggen dat voor het eerst elke WBW wijn ons naar meer smaakte.

Eerst maakte ik een voorgerechtje met mosselen. Zowel Sylvia als ik vonden daar de "wooded" Chenin Blanc het beste bij smaken.

  • 1 kg mosselen
  • glaasje witte wijn
  • beetje boter
  • platte peterselie
  • teentje gehakte knoflook
  • 25 gram Pata Negra
  • wat parmesaan

Kook de mosselen in een glaasje wijn in een ruime pan. Als ze open zijn, leg ze in een schaal met één schelp op de bodem en één of twee mosselen per schelp. Gooi dus de rest van de schelpen weg.

Hak de Pata Negra in kleine stukjes. Smelt de boter in een pannetje, en warm daar de peterselie en de knoflook mee. Niet fruiten.

Giet het botermengsel over de mosselen, daarna strooi je de snippertjes Pata Negra er over en tenslotte rasp je er wat parmesaan over. Zet onder de gril tot de kaas is gesmolten en dien direct op.

Daarna kwam de kip met paddestoeltjes van Onno Kleyn. Ik had twee boutjes, 3 ons cantharellen en 50gr crème fraiche. Zie zijn recept voor de oorspronkelijke verhoudingen.

En wat gebakken aardappelen met haricots verts. Hier was de "unwooded" nog steeds niet helemaal de favoriet, maar we vonden hem dan toch wel zo lekker dat-ie na het eten meteen is opgegaan en we de "wooded" tot morgen bewaren.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)