sep 182005
 

Maak het groentenbedje eerst, daarna kan je er de vis boven stomen of apart grillen. Voor twee personen.

2 stevige visfilets, bijvoorbeeld Tilapia

50 gram rozijnen
1,5 dl rode wijn (wel de rozijnen hier vantevoren in)

2 rode uien fijngesneden
1 courgette in reepjes gesneden
geraspte schil van een sinasappel
partjes van een sinasappel
2 tl gekneusde korianderzaadjes
2 tl oregano
8 fijngesneden ansjovisfilets

olijfolie

Fruit de uitjes in de olijfolie op een niet te hoog vuur, tot ze goed zacht zijn. Voeg de courgettes toe en, als die wat zacht is, blus af met de wijn en de rozijnen. Voeg de sinasappel-schil, ansjovis en kruiden toe. Laat wat verder smoren, je kan er de visfilets boven op leggen en (met een deksel er op) 10 minuten laten garen.

Opdienen: maak eerst een bedje van groentes en sinasappel partjes, doe de vis er boven op. Het oorspronkelijke recept was met Mul, maar Tilapia is een prima alternatief. Verse tonijn lijk me ook mooi, maar die moet dan echt gegrild.

  One Response to “Vis op een groentenbedje”

  1. Hallo,

    Leuke site. Ik heb hem gelinkt op http://www.vindhetsnel.com/watetenwevandaag.html (klik op de link hierboven). Dit is een verzameling RSS-feeds van recepten-logs. Ik heb hem in eerste instantie voor mezelf gemaakt, zodat ik elke dag als ik wil koken me even kan laten verrassen door ideeen van andere loggers. Mijn eigen recepten vind je op http://alleskanaltijdbeter.web-log.nl/categorie/153850.

    Groetjes,
    Erno (die vandaag een pizza maakte belegd met restjes uit de koelkast omdat-ie weggooien zonde vindt)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)