jul 262005
 

Ik zou vandaag koken, en Tessa Kiros kwam te hulp met een heerlijke variatie op een bekend Grieks visrecept. Een vluggertje, bijna alle ingredienten waren al in huis, alleen de vis en de bleekselderie moest ik even halen.

Voor twee personen

500 gram kabeljauw of een andere magere vis (lijkt me ook lekker met inktvis trouwens)

saus:
2 stengels bleekselderie, heel fijn gesneden
blik tomatenblokjes
sap van 1 citroen
1 eetlepel suiker
4 tenen knoflook fijngesneden
15 gram peterselie fijngesneden.

1 gedroogd chilipepertje fijngesneden
wat olie

Meng de ingredienten voor de saus in een aparte kom door elkaar. Doe de vis in een brede ovenschaal (één laag). Doe de saus erover. Leg er aluminiumfolie over heen. Gaar 30 minuten op 180 graden. Daarna nog, zonder de folie, zo’n 40 minuten op 200 graden. Opdienen met brood en sla.

Brood: Indiaas Nam-brood met koriander en knoflook.

Sla: een griekse sla met paprika, komkommer, tomaat, verse bieslook, een beetje verse munt en tijm, olijven, kappertjes en feta. Alleen olie erbij, azijn is niet nodig. Hussel het een half uurtje vantevoren door elkaar.

Niet echt een vluggertje voor wie snel aan tafel wil, maar het is wel heel weinig werk, en het kan absoluut niet mislukken. Terwijl het eten in de oven staat is er alle tijd voor een goed glas wijn en een goed gesprek.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)