aug 282005
 

Koken voor twee vraagt andere verhoudingen in de recepten, maar voor de rest maak ik nog steeds een even grote bende van de keuken als wanneer ik voor vier of zes kook. Een voorgerechtje voor twee van vandaag dat voor flink wat afwas zorgt.

Eendeborst:
1 eendeborst
2 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel zwarte peper, gekneusd.

Ik leg de zwarte peperkorrels onder een stukje papier, en kneus ze dan met een deegroller. Marineer de eendeborst met deze ingredienten voor een uurtje. Doe in de oven op 220 graden (vel naar boven) en laat de eend gaar worden. Het spettert een beetje, let ook op de tijd, vandaag was 20 minuten genoeg. Laat afkoelen. Het vel moet bijna weg zijn, als je het nog teveel vindt, snij het weg, dat gaat nu heel makkelijk — veel makkelijker vind ik dan wanneer je de eend in de koekepan bakt. Snij de eend als hij is afgekoeld in kleine dunne plakjes.

Sla:
1 kropje sla
1 klein uitje fijn gesneden
2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
8 kleine tomaatjes in stukjes
1 handje rucola

Dressing:
2 eetlepels frambozenazijn
wat poedersuiker
2 eetlepels walnootolie
2 eetlepels olijfolie

Maak de dressing, en de sla. Meng vlak voor het opdienen de sla en de eend en de dressing pas door elkaar.

Daarna heb ik nog een risotto gemaakt met zeevruchten. Recept volgt nog eens.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)