okt 032005
 

Dat ik nauwelijks aan koken toekom, dat komt door een verbouwing. En als dat afgelopen is, hopelijk, ben ik snel op weg naar Korea voor 10 dagen waar het in ieder geval ook lekker eten is.

Zondag: simpele mosselen met mayo. Twee kilo mosselen voor met z’n 2-en, gewoon gekookt in een beetje sherry, verder er niets in. Even aan de kook brengen in een grote pan, als het kookt goed schudden en hooguit een paar minuutjes laten doorkoken. Tot de schelpen open zijn. Dichte weggooien, al komen die tegenwoordig nauwelijks meer voor.

De mayo: doe één dooier in een diep bord. Doe er één eetlepel van je lekkerste mosterd bij. Klop met een garde terwijl je heel langzaam er je lekkerste olijfolie bij schenkt. Er is echt niets aan, maar blijf rustig kloppen met die garde zodat het echt zo’n mayo stevigheid heeft. Doe er eventueel later wat citroensap door heen.

We aten er stokbrood en een lekkere salade bij, van paprika, een halve rode ui en tomaatjes, wat zeevruchten en garnalen erin. Dressing met wat zoet (poedersuiker), zuur (wijnazijn), olie en een klein dotje heet (halve rode peper en wat knoflook).

Oh ja, en gewoon kruidenboter van de AH.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)