aug 152005
 

Een geïmproviseerd receptje van afgelopen zondag.

4 rolletjes voor twee personen

1 courgette
1 theelepel verse tijm
2 eetlepels fijngesneden (bos)uitjes
4 stukjes feta
gepeperde olijfolie
zout, zwarte peper

Snij de courgette in de lengte in 6 plakken. Bewaar de buitenste twee (die met de schil er aan) voor iets anders. Bestrooi de vier overige stukken aan beide kanten met wat zout en zwarte peper. Gril ze aan beide zijden in een grilpan tot ze iets slapper zijn. Niet te veel, want dan gaan ze kapot bij het oprollen.

Smeer ze aan één kant in met de ui en tijm. Leg een blokje feta op een uiteinde en rol op. Vastmaken met een cocktail prikker. Besprenkel ze met wat van de gepeperde olijfolie. Half uur in de oven op 200 graden.

NB 1: de gepeperde olijfolie heb ik ooit eens gekocht: een flesje met gedroogde chilipepers en olijfolie. Als de olie dreigt op te raken gewoon bijvullen.

NB 2: natuurlijk kan er naar hartelust geëxperimenteerd worden met andere vullingen, bijvoorbeeld wat gerookt kaas met een stukje ansjovis erin. Of feta met gember en honing.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)