jun 192016
 

Een mooie rode mul lag er zaterdag op de markt.  Gewoon goed schoon (laten) maken en in een beetje olie bakken.

2016-06-19

Ik maakte er een mousse van avocado bij. Dat gaat in de blender met een beetje citroensap, en wat crème fraîche. Daar kun je van alles bij doen, al wil je niet alles ook in de blender malen. Dit keer:

In de blender:

  • teentje knoflook
  • 1 Jalapeno peper zonder zaden
  • sap van 1 limoen
  • p/z
  • 2 el crème fraîche
  • paar el goede olijfolie
  • vruchtvlees van 1 rijpe avocado

Dit alles goed fijnmalen tot een gladde mousse.

Met de hand:

  • fijngesneden koriander blad
  • ragfijn gesneden bosuitje

Dit voorzichtig door het mengsel doen. Goed luchtdicht afdekken met cellofaan en in de koelkast bewaren. Het blijft een paar dagen goed.

Het was heerlijk, maar koude mousse met een warme net gebakken visfilet is een beetje rare combinatie. Misschien combineert het beter met een ceviche van vis.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)