jul 042016
 

De Corvina of Ombervis kan groot worden. Ik heb hem misschien ooit eens in een visrestaurant in Turijn gegeten.  Daar werd als hoogtepunt van de maaltijd voor het hele restaurant één grote vis opgediend. Er zijn diverse soorten die voorkomen in de Middellandse zee en in de Atlantische oceaan die in landen als Spanje en Portugal ook veel gegeten worden.

Hij wordt ook gekweekt, maar kan dan niet zo groot worden. Deze lag zaterdag op de markt, een kilo of 10 minstens; ik kocht één mootje.

2016-07-04

Op de foto is de moot van vel en graat ontdaan; Ik heb de beide stukken gewoon gebakken in een heel hete koekenpan, daarbij gegrilde aubergine, courgette en bosui, vergezeld van “patatas bravas” (de versie met tomatensaus, zie het commentaar bij de link).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)