aug 192014
 

De smaak van de kisir (salade van bulgur) uit de vorige blogpost hangt sterk samen met de zelf gemaakte tomatensaus.

Tomatensaus maakt niet iedereen zomaar, zeker niet als de tomaten niet echt goedkoop zijn. Ik wilde het daarom ook eens zonder proberen, gewoon met een (ongezoute) groentenbouillon van een blokje. Dat gaat niet alleen prima, het is ook heel lekker. Eerst een ui fruiten, dan de bulgur meebakken en steeds wat bouillon bijvoegen tot de bulgur gaar is – duurt ongeveer 15 minuten. De bulgur moet  nog wat vochtig maar niet meer nat zijn. Zoals een risotto dus. Ongeveer vijf minuten voor tijd gaat er fijn gesneden munt, peterselie en basilicum door, blokjes van een halve paprika en kleine stukjes van een paar tomaten. Dan als het gaar is kan er een theelepel of twee granaatappelsiroop over, olijven er bij en wat er nog meer voorhanden is.

2014-08-17b

Erbij had ik lamsschenkel gemaakt volgens een recept uit de laatste delicious. Ook lekker!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)