Mijn hulp Milouda maakte donderdag samen met en voor mij een taart. Daarvan gebruikte ik later weer een stukje als bodem voor een frambozentoetje, vandaar dat deze foto als illustratie wel mag.
De taart, Marokkaans, bevat een kruidenmengsel van drie specerijen dat ik niet ken. Er zit in ieder geval venkelzaad in, en iets wat op kummel lijkt maar zoeter is. Het derde is eerder suikerachtig, maar smaakt nergens naar. De kruiden worden gemalen. Een beetje (2 theelepels) is genoeg. Haar recept:
- een afgemeten kop dadels zonder pit, daarna in stukjes gesneden
- een kop gepelde walnoten, daarna heel fijngehakt
- 1/2 – 3/4 kop suiker
- 2 kop bloem
- 1 kop slaolie
- 4 eieren
- zakje vanillesuiker
- zakje bakpoeder
- genoemde kruiden
Eieren klutsen, dan overige ingrediënten er goed door roeren, de bloem als laatste. In een geprepareerde taartvorm of brownieblik storten. In de oven op 180 graden. Als het gaat rijzen en rood wordt, de oven terug naar 160 graden. In totaal 3 kwartier. De oven mag tussentijds niet open. Dan even met een prikker kijken of de cake gaar is. Laten afkoelen en de top versieren met gewone en witte chocolade.
Deze taart is echt heerlijk. Nu nog achterhalen hoe de kruiden heten :-)
Milouda’s heerlijke cake, zij is ook mijn hulp, heb ik een paar weken geleden al mogen proeven. Zij nam, met de bekende Marokkaanse gulheid, een aantal stukken mee. Met de cake als bodem, werd je taartje een delicatesse. Een uitdaging om dit zelf binnenkort te maken.
Je foto van de frambozen is heel mooi, gele frambozen heb ik nooit gezien. Waar heb je die gevonden?
De gele frambozen lagen bij “Meneer Peters”, de groentenzaak op de Douzastraat 10 in Leiden. Ik heb hem niet gevraagd waar ze precies vandaan kwamen, maar wat hij aan bijzonders heeft komt meestal van kwekers in de buurt (zie willemendrees.nl).