mei 292014
 

Een beetje afgekeken van een video van Janneke Vreugdenhil – ik kocht een kleine lamsbout (1,5 kg). De slager maakte het bot los, sneed het vet een beetje bij en bond het op. Ik maakte inkepeningen en stopte er stukjes knoflook, verse takjes rozemarijn en oregano in. Het geheel ingesmeerd met een beetje zeer goede olijfolie en dan de oven in, die op 80 graden was voorverwarmd. 2014-05-29a Ik ging rustig slapen, de oven deed ‘s-nachts het werk. Zo kwam hij er na 11 uur weer uit. Hemelse geuren en natuurlijk moest ik even een stukje proeven: heerlijk.  De binnenkant is heel zacht. Je moet je er wel op voorbereiden dat er veel vocht uit het vlees verdwijnt: dit stuk verloor meer dan 25% gewicht. Ruim inkopen is dus het devies. In de video maakt Janneke er een salsa bij, maar ik improviseerde met een laatste restje mayonaise een soort ravigottesaus met veel kruiden. Er bij gebakken aardappeltjes en groentes.  Het was smullen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)