aug 102014
 

Zaterdag maakte ik voor vier een dinertje klaar. Het is heerlijk op mijn gemak thuis alles zo veel mogelijk klaar te  maken en het daarna mee te nemen. Het was op verzoek de kisir en de kiprolletjes die ik laatst ook al op proef had gemaakt. Het taartje dat ik gisteren toonde was onderdeel van het dessert.

2014-08-10a

De basis voor de kisir-salade hadden Jeannette en ik vrijdag al gemaakt, want de volgende dag smaakt het nl. nog veel lekkerder. Ik was zuinig met de kruiden maar wat ruim met de granaatappelsiroop geweest;  het was daardoor subtiel van smaak. Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak – in het verwante gerecht Tabouleh gaat tenslotte heel veel peterselie – maar de zelfgemaakte tomatensaus door de bulgur smaakt zo goed dat het zonde is die te verbergen achter veel kruiden.

De kiprolletjes zijn simpele filetjes van kipdij, gerold in een plakje rauwe ham. Niet gepeperd en zeker niet gezout, want die ham is al behoorlijk zout. Vrij zacht rondom bakken in een anti-stick pan met slechts een vleugje olie, todat de buitenkant mooi stevig is. Afhankelijk van de dikte van de rolletjes gaat dit 15-20 minuten in de oven. Later kan het dan weer opgewarmd worden, zonder dat ze droog worden. Strooi er een handje fijngesneden tuinkruiden over.

  3 Responses to “Dinertje voor vier”

  1. En het wàs lekker! Onder de bezielende leiding van Jeannette heb je jezelf weer overtroffen, Jan!

  2. Het was zeer geslaagd! Zeer smakelijk, verfijnd , licht en gezond! Hoe heetten die kleine olijfjes ook weer? En waar zijn die te koop?{ Ik vind ze echt het einde! Precies de juiste hoeveelheid zout.}
    En de granaatappel siroop te koop bij de Turkse winkel? Ik ga het zeker binnenkort ook maken. DAnk je wel voor het recept !

    • Fijn dat je het zo geslaagd vond! De olijven zijn Taggiasche olijven, die horen uit het dorp Taggia aan de Italiaanse Riviera te komen. Behoren, want de naam is in Europees verband niet beschermd, dus zeker weten doe je het nooit. Het is ook de naam voor een bepaald ras olijven dat aan dat deel van de Riviera wordt gekweekt en aan de Franse kant Cailletier heet.

      De olijfjes zijn in de meeste delicatessenwinkels wel te vinden. En inderdaad, de granaatappelsiroop heb ik uit een Turkse winkel.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)