okt 272014
 

Gisteren at ik bij Joost, Tirza en Lucie. Joost kookte. Tirza liet me met enige trots haar kookschrift zien waar een van “mijn” recepten bij de meest gebruikte behoorde. Een recept uit 2008 dat ik mij niet eens meer herinnerde. Maar  kennelijk is dit de bron van de  bulgur met tomatensaus die ik nu nog vaak maak.

Leuk om dat terug te zien.  Ik had er destijds een soort gedeconstrueerde paella bij gemaakt. Het aardige is natuurlijk dat deze versie van couscous bij vrijwel elk mediterraan gerecht past. Joost zei dat ze het ook zo vaak maakten omdat het zo makkelijk is en zo snel klaar.

2014-10-27a

Het recept van toen:

Tomatensaus

  • van een blikje tomatenblokjes of zelfgemaakt,
  • met een gefruit uitje,
  • drie tenen knoflook fijn gehakt,
  • 1 1/2 theelepel konijn,
  • 1/2 theelepel korianderpoeder,
  • 1/2 theelepel piment,
  • een klein plukje saffraan en een snufje cayennepeper.

Lekker een tijdje laten pruttelen.

De couscous maak je volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje. Meestal betekent dat alleen met kokend water overgieten, voorzichtig met een vork blijven roeren tot al het vocht is opgelost en 10 minuten laten staan.

  • 210 gram couscous
  • 350 gram kokend water (of bouillon)

Warm daarna de couscous in de tomatensaus op en klaar is deze heerlijke couscous.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)