aug 142013
 

Mr. Ooijers Lunch Kaart

Een hele kreet voor een simpel (maar lekker!) recept. Van Ottolenghi & Tamimi (uit “Jerusalem”). Maak eerst de compote:

  • 1 sinaasappel
  • plukje saffraan
  • 50 gr honing
  • 2 el witte wijnazijn
  • water

Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de sinaasappel. Verdeel deze verder in twaalf partjes (met schil), maar haal de pitjes er uit. Doe in een pannetje met saffraan, honing en azijn. Doe er net genoeg water in om het onder te zetten. Breng aan de kook en laat langzaam gedurende een uur inkoken. Er moeten uiteindelijk een paar eetlepels vocht overblijven. Voeg eventueel  onderweg wat water bij. Pureer na een uur de inhoud van het pannetjes in een kleine keukenmachine of met de staafmixer helemaal fijn.

  • 4 ons stukken kip (dijbeenfilet)
  • olijfolie
  • 1 venkelknol
  • 16 blaadjes munt
  • 16 blaadjes basilicum
  • 16 blaadjes koriander
  • 1 rode peper
  • sap van 1 limoen
  • 2 tenen knoflook

Wrijf de kip in met olie en p/z. Gril de kip, gaar verder een kwartier in de oven op 180 graden. Snijd venkel fijn, snijd kruiden, peper en knoflook fijn en maak een vinaigrette van de rest. Meng. Snij de kip in reepjes en meng er door. Lauwe salade opdienen met wat brood en sinaasappelcompote over de salade gedruppeld.

Volgens Ottolenghi is deze hoeveelheid compote genoeg voor twee keer, maar ik maakte het meteen op – want het is zo lekker!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)