mrt 272013
 

Wit vlees moet je in witte wijn stoven, rood vlees in rode wijn. Althans dat leren ons de standaard kookboeken, maar waarom eigenlijk? Dit recept met witte wijn was zo’n klassieker, maar ik vond het toch eigenlijk iets te vlak van smaak. De tweede dag kruidde ik het nog eens extra met wat Ras el Hanout, en toen was het meteen een stuk beter.

  • 800 gram stukken scharrelkip (van Kemper, bij de betere poelier)
  • wortel, bleekselderij (schoongemaakt en in stukjes)
  • ui, prei
  • takjes tijm, rozemarijn en salie
  • z/p
  • 1/4 liter witte wijn
  • olie

Braad de kip eerst goudbruin in wat olie in een aparte pan. In dat braadvocht even de gesneden groentes aanbakken en alles in de stoofpan doen, met kruiden en zout en peper. Afblussen met de wijn en 3 kwartier laten pruttelen.

  • pond krieltjes (schoongeboend en in de schil gekookt)
  • bloem
  • peterselie
  • stukjes rauwe ham

Giet de kip af. Vang de saus op, en bewaar ook wat wortel en bleekselderij. Bind de saus met wat bloem.  Doe er de aardappelen, wat stukjes rauwe ham en peterselie bij. Weer opwarmen en meteen opdienen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)