feb 202013
 

Het is natuurlijk decadent om een huzarensalade te maken met alleen maar verse ingrediënten. Er horen allerlei gedroogde, gezouten, zure of anderszins geconserveerde spullen in. Mayonaise bijvoorbeeld, dat volgens een vrijwel zeker apocrief verhaal is uitgevonden als geconserveerd voedsel voor soldaten. Groentes op zuur, zoals augurken, dus met azijn of het bij de Romeinen al bekende verjus (gemaakt van onrijpe druiven).

Maar ik wilde het, na een uitzending van foodtube.nl ook wel eens met verse spullen proberen. Per persoon:

  • 1 grote bloemige aardappel
  • 1,5 ons gedopte verse doperwtjes
  • 1 ons schoongemaakte worteltjes
  • 1 visfilet (vers)
  • 1/2 ons boter
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 el mosterd
  • z/p en pikant gerookt paprikapoeder (beetje)
  • 1/2 gekookt ei

Snijd aardappel in dobbelsteentjes ter grootte van een erwt. Snijd de worteltjes in plakjes. Kook de aardappelen 8 minuten en smoor de erwtjes en de wortel 8 minuten in de boter. Giet de aardappelen af. Giet de groentes af maar vang de boter op in de koekenpan. Bak daarin de visfilet. Voeg aardappelen en groenten bij elkaar, voeg uitjes, mosterd, 1 1/2 el mayonaise, z/p en wat paprikapoeder toe. Tenslotte de vis in vierkantjes snijden en er bij doen.

Dien op als een torentje op het bord. Leg daarop een half ei met een extra kloddertje mayonaise. Garneer met wat dille en nog een vleugje paprikapoeder.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)