apr 022013
 

Op tweede paasdag at ik alleen, dus kon ik makkelijk experimenteren. Misschien is de combinatie niet zo geslaagd, maar alles afzonderlijk was heerlijk. En niet veel moeite:

  • krieltjes gekookt en in schijfjes gesneden
  • asperges geschild en in ruiten; 5 minuten voorgekookt
  • 3 kwarteleitjes (4 minuten met de krieltjes mee laten koken)
  • peterselie
  • z/p
  • zonnebloemolie

De gekookte krieltjes en asperges een paar minuten wokken in zeer hete zonnebloemolie tot ze een kleurtje hebben. Wat zout erover, peper naar smaak. Opdienen met wat gehakte peterselie en de gehalveerde kwarteleitjes.

  • 1 eendenborst
  • 50 gram morieljes
  • 2 sjalotjes
  • boter
  • z/p
  • room

Haal het vel en vet van de eendenborst. Grbuik daar een stukje van en bak uit in een pan. Bak daarin de eendenborst aan beide kanten krokant en van binnen rosé. Maak de morieljes goed schoon: je kunt ze evt. even blancheren in hard kokend water om het vuil uit de poriën te krijgen. Dep ze daarna droog en snijd ze grof in stukken. Fruit sjalotjes in wat boter tot ze zacht zijn, bak de  morieljes een paar minuten mee, doe er wat peper en zout bij en blus af met een scheutje room. Indikken en meteen opdienen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)