okt 172012
 

Gewoon een zomers gerecht in midden oktober. Waarom niet? Voor twee personen.

Peperonata:

  • 4 kleine paprika’s (rood, geel, oranje, groen) in lange repen gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 groen pepertje zonder zaden heel fijn gehakt
  • 3 takjes verse oregano
  • peper en zout

Laat alles 20 minuten zachtjes fruiten tot de paprika zacht is. Op smaak brengen met z/p. Let op: de groene pepertjes die ik gebruik zijn niet echt heet; als je een rode gebruikt, neem dan zeker niet meer dan 1/3.

Kervel pesto

  • 1 teen gehakte knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 40 gr. olijfolie
  • 1 halve bos kervel
  • zout en evt. peper

Doe dit alles in een kleine blender en mix helemaal fijn tot een stevige pasta.

  • 40 gram parmezaan

Meng de parmezaan er door en meng nog een keer fijn. Wil je het minder stevig, gebruik dan meer olie. Op smaak brengen met p/z.

Lane Snapper

Ik had voor elk 150 gram filet, maar de visboer moet echt nodig fileerles gaan nemen, het was niet om aan te zien. Ik heb het maar een beetje gebloemd, en toen aan beide kanten gebakken in de koekenpan.

Bord opmaken

Leg op een bedje aardappelen de visfilet, schep de peperonata over de vis en doe er wat pesto overheen en bij. Het was heel bijzonder lekker!

NB: de aardappelen zijn niet nodig als je ook een voorgerecht en toetje hebt.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)