feb 152012
 

Wat heb je nodig:

  • 3 zelf geroosterde gele bietjes (zie hier)
  • 1 jazz appel
  • 1 avocado
  • 1 perssinaasappel (uitgeperst)
  • hand rucola
  • 1 fijngesneden rode ui (in ringetjes)
  • 80 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 3 tenen knoflook
  • z/p
  • zelf gemaakte mayonaise

Pers sinaasappel uit. Meng met de knoflook. Snijd appel en avocado in dunne plakjes en marineer in het sinaasappelsap (half uur). Snijd de bietje is heel dunne  plakjes en de rode ui in fijne ringen. Maak een bord op met de biet, rucola en ui. Beetje z/p. Dan de avocado en de appel uit de marinade halen en over de salade draperen. Neem rustig wat sinaasappel en knoflook meer. Daarover de zelfgemaakte mayonaise (met mate) en de in een droge koekenpan geroosterde pijnboompitten.

Voor twee personen bleek dit (met stokbrood) een volle maaltijd. En het was heel, heel erg lekker, deze ingeving.

PS de mayonaise had ik al een paar weken geleden gemaakt; die blijkt dus minstens zo lang goed te blijven in de koelkast. Er zat nog een vleugje kreeftenaroma in. Maar daar gaat het op zich niet om: eigen mayonaise heeft veel meer smaak en daarom heb je er veel minder van nodig dan van die fabrieksversie.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)