mei 232012
 

Als je niet van heet (gepeperd) eten houdt, sla dit maar over.

Vandaag heb ik voor het eerst goed mijn daikon kimchi geproefd, en wat een smaaksensatie was dat. Ja, het is fors gepeperd, maar het is ook echt zoals ik mij de kimchi uit Korea herinner. Waar die lichte fermentatie ontstaat in het proces weet ik niet goed, maar het smaakt daardoor zo echt Koreaans, heel bijzonder. De eerste hap is een stoot vitamine C en adrenaline, en dat is zoals het hoort. Ongelooflijk mooi.

De vis is een huis’lijk Indisch recept: een mengsel van sjalot, knoflook en rode peper in de blender, dan poeder van komijn en laos erbij,  schijfjes citroen en thaise basilicum er over. Pakketjes maken met aluminium folie en 40 minuten in de oven. Maak ondertussen geurige pandanrijst  in de rijststomer en wat komkommer klaar.

Heerlijk.

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)