Deze maaltijd was qua recept fantastisch, maar er gingen wat dingetjes mis, de uitvoering had beter gekund. Niettemin de moeite waard om te onthouden. In telegramstijl:
Groentes
- roosjes van romanesco bloemkool
- dun gesneden ringen van ui
- knoflook
- koolzaadolie
- stukjes walnoten.
Romanesco 8 minuten koken. Ui en knoflook zachtjes in wat olie zacht laten worden. Vlak voor het opdienen walnoten en bloemkool er bijen even op hoog vuur “wokken”.
- 1 pond goed schoongemaakte en grof diverse paddenstoelen (vooral het eekhoorntjesbrood uit Italië was fantastisch)
- koolzaadolie
Op hoog vuur gaar fruiten.
Hertenrack met jachtsaus
Hertenrack zoals hier aangebraden en in de oven met de kernthermometer. Die had ik nu op een buitentemperatuur van 200 graden en een kerntemperatuur van 45 graden gezet. Daarna even laten rusten. Prima!
Aardappelpannenkoekjes
Daar was ik niet tevreden over ( ze waren te hard geworden), al was de smaak prima. Dat moet ik binnenkort dus nog eens proberen.
- 200 gram aardappelpuree, fijn en vrij luchtig, aangemaakt met wat boter, peterselie, peper en zout en een klein beetje melk.
- 100 gram bloem
- olijfolie
Meng bloem en aardappelpuree tot een bol deeg. Deel in vieren en rol elk stuk uit tot een rond pannenkoekje. Leg op een bakvel en bestrijk licht met olie. Laten garen in een oven op 180 graden gedurende 20 minuten. Opletten of het niet te snel gaat, want op het laatst gaat het snel!
Leg op een groot bord de pannenkoekjes, de een met de bloemkool, de andere met de paddenstoelen. Leg er het vlees op of bij, en geef ruim saus er bij.