mei 172012
 

Donderdag
De lamsschouder staat inmiddels sinds woensdagavond in de oven. Ik kocht het met bot(je) en schouderblad, dat is niet echt de manier waarop je het kunt serveren, dus moest het eerst worden uitgebeend. Dat had ik (uiteraard) nog nooit gedaan, maar moeilijk is het niet, zeker niet als je ooit een kwarteltje of een dijbeen van een krielkip hebt uitgebeend. De volgende video laat voortreffelijk en duidelijk zien hoe makkelijk dit eigenlijk is. Bron: foodtube.nl

En net als in de video maakte ik er op het laatst een rollade van. De knoop die in de touwtjes wordt gelegd snap ik niet helemaal, maar met een gewone platte knoop gaat het ook prima. Vlees even goed compact maken voor het opbinden, dan vacumeren en 36 uur in de oven op 57 graden hetelucht en 75% vochtigheid. Daar staat het nu, en ik ben heel benieuwd. We zijn weliswaar over de helft, maar er is nog 17 uur te gaan. De rollade is exact 700 gram.

Morgenochtend om 11 uur moet hij klaar zijn. Het experiment is al niet voor veel herhaling vatbaar verklaard, want we zitten toch de hele dag in het geluid van een zoemende oven.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)