aug 282012
 

Door allerlei omstandigheden (en echt niet alleen de ransuilen) is een flinke achterstand ontstaan in het opschrijven van de recente experimenten. Ik verwacht het de komende paar dagen in te halen.

Dit gerecht heb ik eerder beschreven, maar toen maakte ik het met vis. Dit keer maakte ik het op basis van een mengsel van vis en garnalen, wat de smaak ten goede komt.  Voor de wijze van bereiden, zie vooral het genoemde recept.

Ingrediënten voor de balletjes:

  • twee ons witte vis en drie ons hollandse garnalen
  • 300 gram aardappelen, gekookt
  • 5 tenen knoflook
  • 3 el gemalen komijn, zout
  • 2 eieren
  • handvol peterselie en koriander, gehakt
  • gedroogde chili peper of cayennepeper naar keuze
  • 6 eetlepels polenta snel-klaar meel.

Maal de knoflook, vis en twee ons garnalen niet al te fijn in de blender en hak de resterende garnalen een beetje grof. Maak dan het deeg als in het eerdere recept, en laat een tijdje opstijven in de koelkast. Maak dan de balletjes en volg verder het oorspronkellijke recept.

Dit is echt heerlijk. Ik zou het niet plaatsen als ik het niet een verbetering op het origineel zou vinden. Een goede foto had ik echter niet, dan maar dezelfde als in sept. 2011.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)