jun 032012
 

Uit de Engels-Amerikaanse keuken. Ik wilde het eens proberen, maar het is nogal machtig, ook bij de kleine hoeveelheden die in dit potje passen. Geschikt als stevige lunch of brunch, maar te veel als voorgerecht dat het in het oorspronkelijk recept was.

  • blokjes focaccia (zie vorige bericht)
  • blokjes blauwe geitenkaas (van Landana – die is vrij zacht)
  • schijfjes tomaat
  • schijfjes zwarte olijf
  • lepel crème fraîche
  • 1 ei
  • zwarte peper, evt. zout

Breek het ei in een kom en klop even op. Voeg alle overige ingrediënten toe en roer door. Beetje zwarte peper er over, maar nog geen zout. Vul een ingevette cocotte met dit mengsel,  en doe 20 minuten in de oven op 200 graden. Het deksel hoeft er niet op.

Vind je het resultaat niet zout genoeg, dan kan er altijd nog wat bij. Lekker maar machtig.

PS. de meer gebruikelijke broodpudding is zoet.

  One Response to “Hartige broodpudding”

  1. Lijkt mij inderdaad heel lekker als lunchgerecht. Zou er voor de hartige smaak wat reepjes rauwe ham, bijv. Parma, aan toe voegen. Vind de foto heel mooi!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)