feb 192012
 

Gewoon een hoofdgerecht. De aardappelen snijd je in frietvorm en kook je een 11-tal minuten. Daarna kun je ze in wat olie in een wok bakken / frituren.

De bietensalade is eigenlijk twee salades. Rechts de gewokte bietjes uit het vorige recept met balsamico, en links iets wat veel lijkt op een eerdere  salade. Zonder appel en met een andere dressing. Oranje op de foto zijn de  gele bietjes, het geel-groen is de avocado; met rode ui, snippertjes rucola en peterselie en een zelfgemaakte dressing alweer volgens een recept van Jeannette.

Dan de ossenhaas. Ik had één stuk van 4 ons, die duwde ik zo dik mogelijk op en daarna bekleedde ik de rand met 4 plakjes prosciutto (parma-ham).  Dan aan beide kanten insmeren met olie en kort grillen, op een grill-pan die op z’n hoogst staat.

Heel even laten rusten, en in plakken snijden.

Het was heerlijk.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)