apr 302011
 

Ik krijg de laatste tijd vragen of ik kookles geef, of dat mensen eens mee mogen koken. Ik voel mij wel vereerd, misschien ga ik dat dan na de zomer doen (want dan is de keuken verbouwd).

Simpele dingen heel lekker proberen klaar te maken, dat is wat ik doe en dat lijkt aan te trekken. Simpel en lekker betekent voor mij wel dat ik zoek naar de beste spullen en ook probeer een aantal “half-fabrikaten” zelf te maken. Zo maak ik al jaren meestal mijn eigen tomatensaus, en die is altijd veel lekkerder dan wat je uit een potje of pakje maakt.

Tortilla is een restjes-gerecht, voor mij vaak gekruide gebakken aardappeltjes met losgeklutst ei. De extra smaken komen van goede spullen die je in huis hebt. In deze tortilla van afgelopen week ging het volgende:-

  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 groen pepertje zonder zaden fijn gehakt
  • 1 sjalotje, fijn gesneden
  • 1 rode puntpaprika, schoon gemaakt en fijn gesneden
  • 2 soeplepels eigen gemaakte geconcentreerde tomatensaus
  • koolzaadolie (“Rapsody”) of olijfolie
  • 6 geklutste eieren
  • pond stevig gekookte aardappelen
  • peterselie, basilicum en bieslook
  • zwarte pitloze (Taggiasche) olijven
  • een kleine en een grote (anti-kleef) koekenpan

Bak in de kleine koekenpan in een beetje olie de knoflook en ui, pepertje en paprika, tot zacht. Doe de tomatensaus er bij en laat wat verdampen. Bak in de grote koekenpan de aardappelen in wat olie, kluts ondertussen de eieren. Als de aardappelen wat gebakken zijn, giet de tomatensaus uit de andere koekenpan er bij en meng even. Doe er de 6 geklutste eieren bij. Bestrooi met de (fijn gehakte) kruiden. Druk er wat olijven in.

Doe er een spatdeksel over en laat 15-20 minuten op een laag vuur sudderen tot ook de bovenkant gestold is. Heerlijk!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)