okt 162011
 

Het blijft nog steeds een recept om enorm mee te experimenteren, vooral omdat de smaken allemaal zo bijzonder goed combineren.

Dit is géén simpel recept, je moet eerst even op zaterdag de kreeft koken in een court-bouillon, schoonmaken en wegzetten tot zondag. Die volgende dag maak je een mayonaise van twee dooiers, neutrale olie, wat gembersap en citroen. Ik gebruik niet veel olie. Misschien 1 dl, er kan wel 2,5 in als je wilt. Dan roer ik een flinke portie fijngemalen krabvlees door de mayonaise.

Het garnituur bestaat uit stukjes mango, bleekselderij en papaja. Dat kruid ik met wat flintertjes dragon en Thaise basilicum. Een beetje van de mayo er door mengen. De kreeft gril ik nog even aan op de grillplaat. Heerlijk!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)