okt 032011
 

Heel, heel wendbaar, dat is het recept van bulgur als pilav salade. Ik blogde er eerder over.

Ik maakte de pilav volgens het vorige recept, maar gebruikte 150 cc eigen tomatensaus en voor de rest water. Munt en peterselie er door heen en de olijven, daarna afkoelen in de koelkast.

Ik had eerder kiprolletjes gemaakt van kipdijfilet.

  • 500 gram filet van kippedijtjes (4 stuks)
  • 8 plakken serranoham
  • wat komijn poeder en peper
  • een gezouten ingemaakte citroen
  • 100 gram parmezaan
  • olie

Kip: haal het vel er van af en sla ze plat. Leg de 4 filetjes elk op twee plakken/plakjes serranoham. Bestrooi de binnenkant met komijn en peper en leg er een plakje ingemaakte gezouten citroen in. Rol op en prik vast met een prikker. Bak 5 minuten zacht aan elke kant. Doe dan in een ovenschaal en strooi er parmezaan over. Nog een minuut of 15 in de oven. Snijd in dunne plakken.

Maak een bord op met sla, plakjes komkommer, bieslook en een torentje afgekoelde pilavbulgur. Leg daarop de plakjes kip. Opdienen en heerlijk!!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)