jul 282011
 

Een Thais recept, met een snel-klaar saus. Je hebt wel een blender of keukenmachine nodig.

Maak schoon, snij in stukjes en doe in de blender of keukenmachine:

  • 1 mango
  • 3 tenen knoflook
  • stukje gember 3 cm lang
  • handje Thaise basilicum
  • 2 jalapeno pepers (of 1/2 rode peper)
  • 1 el sushi-azijn, 1/2 el basterdsuiker, sap van 1/2 citroen, 1 el vissaus, 2 el lichte sojasaus

Je kunt natuurlijk veel hetere pepers toevoegen, het is tenslotte Thais, maar mild is het ook lekker. Draai de blender tot het een gladde saus is.

  • blokjes kip (pond)
  • wat bloem of maizena
  • 1 blaadje djeroek poeroet
  • 1/2 stengel sereh (gespleten)
  • olie

Bestooi de kipblokjes met wat bloem en masseer de bloem het vlees in. Bak dan in wat olie in een wok de kipblokjes tot ze (net) gaar zijn. Overgiet met de saus en doe de djeroek poeroet en de sereh erbij. Dit even een paar minuten laten pruttelen. Haal het blad en de stengel er weer uit en dien op.

Lekker en voor herhaling vatbaar!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)