nov 182011
 

Donderdagavond kookte ik voor 9 mensen en één van de gerechten was een oudje dat ik in september 2007 op mijn vorige site zette. Dit is het recept van toen, nu maakte ik ongeveer het dubbele.

Snijbonen – witte bonensalade

•    400 gr snijbonen
•    200 gr uitgelekt gewicht grote witte bonen
•    1 grote ui
•    3 ansjovisfilets
•    3 tl rozemarijnnaaldjes
•    4 el olijfolie
•    sap van een halve limoen
•    zout, versgemalen peper
•    2 gedroogde  laurierblaadje
•    1 el kappertjes
•    2 teen knoflook
•    10-15 gevulde olijven (met citroen gevuld)
•    3 takjes peterselie

Snijbonen in schuine stukjes snijden van ongeveer 3 cm. In ongeveer 10 minuten beetgaar koken. Laten afkoelen. Ui in zeer dunne ringen snijden. Ansjovis zéér fijn snijden. Laurier en rozemarijn ragfijn snijden. En de peterselie fijner snijden dan op de foto:-).

Maak de vinaigrette uit ansjovis, rozemarijn, olie, citroensap, 1 tl zout, ½ tl peper, laurierblad en kappertjes. Plus uitgeperste knoflook.

Boterbonen, snijbonen en ui mooi rangschikken en overgieten met sausje. Garneren met gehalveerde olijven en takjes peterselie. Het opmerkelijke is dat je dit het best een paar uur van te voren al kunt mengen, dan komen de smaken beter uit.

Ik was dit recept bijna vergeten, maar het was weer heerlijk en binnenkort maak ik het nog een keer. De foto bij dit item is uit 2007, toen ik het bij A. en haar gezin thuis maakte.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)