jun 172010
 

Waarom is deze salade zo veel lekkerder dan andere haringsalades, dat ik hem in één week tijd (op verzoek) al twee keer gemaakt heb? Vooral omdat er zo veel mogelijk verse of zelf gemaakte spullen door gaan. Nieuwe aardappelen, vers gekookte bieten, zelf gemaakte mayonaise, en zelfs de augurken komen uit een pot die ik zelf heb ingemaakt.

Maar ik geloof ook dat de haring zich dit jaar erg goed leent voor dit recept. Lekker stevig en niet te vet.

Even in telegramstijl:

  • 5 haringen
  • pond aardappelen (gekookt)
  • 2 grote bieten (gekookt)
  • 4 lepels zelf gemaakte mayo
  • 1 limoen
  • 1 appel
  • 4 augurken (ingemaakt met veel verse dille)
  • 1 ui

Limoen uitpersen, rest in stukjes snijden en alles door elkaar mengen. Even een uurtje op smaak laten komen. Smakelijk eten!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)