okt 242010
 

Dit is een soort uiteenrafelen van de paella. Ik maak apart een beetje rijst, een beetje tomatensaus en een paar gegrilde coquilles. Voor twee personen. Voorgerecht.

Rijst

  • een kopje paella rijst (deze Spaanse rijst is onder meer te verkrijgen bij de C1000)
  • een zelfde kopje gevogelte fond en een zelfde kopje water
  • een fijngesneden sjalotje, knoflook, olie, witte wijn
  • saffraan, peper, zout

Fruit sjalotje en knoflook in wat olie, als het wat glazig is, bak de rijst mee en blus met de wijn. Kruid met p/z en saffraan, voeg fond en water toe en kook zachtjes 20 minuten. Je kunt de rijst even opzij zetten, en met een beetje extra water opwarmen.

Coquilles

  • fijngesneden knof en olijfolie
  • marineer 6 coquilles gedurende een half uur daar in

Tomaten

  • plisseer zes tomaten (= vel en zaadjes verwijderen), hak in stukjes (niet te fijn)
  • een paar takken platte peterselie, fijngesneden.

Neem wat van de marinade van de coquilles, fruit daar de tomaat in en voeg peterselie toe. Grill ondertussen de coquilles op de grill. Warm de rijst op (beetje water er bij) en maak de borden op als op de foto.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)