aug 172009
 

Recepten op herhaling (2)

Kokkels zijn wat mij betreft het betere broertje van de Vongole. Maak ze schoon door ze in een grote pan zout water te leggen tot ze wat zand hebben verloren. Ververs het water een aantal keren.

Voor twee personen als voorgerecht.

  • 750 gram kokkels
  • 2 el olijfolie
  • kleine ringetjes prei
  • fijngehakte peterselie
  • een paar dl garnalenbouillon (zie hieronder)

Verhit in een kleine wok een paar eetlepels olijfolie. Verhit in de olie de kokkels tot ze opengaan. Overgiet met de bouillon en warm op tot deze kookt. Dien de wokkels op in twee voorverwarmde soepkommen, garneer met de ringetjes prei en de peterselie. Opdienen met een paar stukjes stokbrood.

Commentaar

Mijn kokkels waren dit keer eigenwijs (of suf) en hielden tijdens het schoonmaken hun schelpjes flink dicht. Dus bleef er toch nog wat zand achter.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)