jul 132009
 

In de categorie restverwerking maakte ik vanavond een simpele maar heerlijke tortilla. Nodig zijn in ieder geval aardappelen van de vorige dag, een beetje stevig, gekookt en al of niet gebakken. Daarnaast wat groentes, ik had een mix van bospeen en sperciebonen. Als het niet genoeg is, maak er nog wat bij. Als de aardappelen nog niet waren gebakken: eerst aanbakken tot ze krokant zijn.

Benodigd een hele grote koekenpan met anti-aanbak (ik had een Greenpan) en eventueel een deksel. Voor twee.

  • 5 el olijfolie
  • gesnipperde ui
  • 2 gehakte tenen knoflook
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 1/2 rood pepertje zonder zaadjes fijn gehakt

Fruit dit alles zachtjes in de olie. Voeg aardappelen en groenten toe. Zorg dat alles goed plat over de bodem van de pan is verspreid.

  • 5 eieren geklutst
  • schepje room meegeklutst

Schenk ei-mengsel over de groenten en aardappelen. Sudder de tortilla in tien minuten gaar (vuur niet te laag), met laatste vijf minuten een deksel er op.

Dien direct op. Eventueel nog wat zout er over.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)