mei 282009
 

In Oudeschild op Texel zijn twee vishandels. Dat is al heel veel voor zo’n klein dorp, dus er is — hoorde ik — enige animositeit, maar ze leven van de toeristen en zitten in het seizoen wel heel vaak vol. De oudste, Van der Star, specialiseert zich in huisgerookte vis. Ik kocht er vandaag onder meer gerookte poon en gerookte sprotjes. En wat waddengarnalen.

Ik vulde tomaatjes (Tasty Toms). En maakte even zelf een mayonaise (heb ik al zo vaak beschreven, dus zie elders op deze site). Achterin garnaaltjes en mayonaise en bieslook met wat peper en zout als simpele vulling. In het midden huisgerookte sprotjes met een Hüttenkäse met ook nog wat bieslook en een likje mayo.

Voor wat stukjes van de gerookte poon. Heel mooi van smaak, het komt dicht bij gerookte heilbot maar minder vet (en wat meer graten).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)