dec 302008
 

Geïnspireerd door Tanja,  maar ook door een voorafje in één van de betere Nederlandse restaurants, besloot ik tagliatelle te gaan maken met een saffraansaus, een stukje kabeljauw, en zoete zuurkool. Alleen dat laatste durfde ik uiteindelijk toch niet (maar ik ga het zeker in de toekomst een keer proberen), en het werden daarom wat haricots verts; en, omdat het stukje kabeljauw wat klein was uitgevallen, ook nog een beetje zalm.

Voor de saus heb je garnalenbouillon nodig, zie bijvoorbeeld het recept hier, dat ik een kleine anderhalf jaar geleden maakte. Ik maakte hem deze keer wat minder ingekookt dan toen, nu dus meer een bouillon dan een fond.

  • 1 dl room
  • 1 dl garnalenbouillon
  • 1 scheutje pernod
  • 40 draadjes saffraan
  • eventueel wat zout

In een pannetje doen en laten inkoken. Een simpele en heerlijke saus. En ja, je proeft echt de saffraan!

  One Response to “Saffraanroomsaus”

  1. Ha, gemaakt dus. Ik ga de volgende keer deze versie maken.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)