jan 292008
 

Er kwam niets van eten maken de afgelopen dagen. Dat ligt niet aan Baduk, die zich een zeer intelligente hond toont — maar wel als pup natuurlijk veel aandacht vraagt. Het ligt vooral aan mij, ik had heel lang geen inspiratie. Maar vandaag was het toch weer als vanouds — een blijvertje gecomponeerd.

Het is een mix van een eerder gemaakt recept (op 5 december 2007)  en iets wat in de delicious van deze maand stond. Het idee is vis en groentes te stomen, en die dan op te dienen op een bedje geurige pandanrijst. Simpel toch? Maak dus de rijst alvast klaar en zet het in een rijststomer.

Snijd 350 gram vis in stukken en marineer het een klein uur in het volgende mengsel:

  • 3 el lichte sojasaus
  • 3 el teriyakisaus
  • 1 el mirin (kookwijn uit Japan)
  • 1 tl sesamolie

Neem 4 kleine of 2 grote stoommandjes en bedek de bodem met een blaadje kool. Daar komt straks de vis op. Maak een salade met een deel van de kool en andere ingrediënten. Ik had niet wat ik wilde gevonden, maar het was wel zo lekker:-

  • een half spitskooltje (had paksoi moeten zijn)
  • een kleine prei, het wit
  • een bosje stoneleeks (had bosui moeten zijn)
  • een heet rood pepertje maar zonder zaadjes
  • een ruime centimeter gember fijngehakt
  • drie tenen knoflook fijngehakt
  • een eetlepel olie

Gooi deze salade door elkaar en laat wat intrekken. Als het tijd is leg je de vis in de stoommandjes en bedek je die met deze salade. Dit gaat 12 minuten in de stoomoven op 96 graden. Zorg ervoor dat er een bord onder de mandjes staat, want er komt wat marinadevocht uit. Dat wordt opnieuw gebruikt om over het gerecht te gieten!

Opdienen op een bedje van rijst, met een randje van komkommers, en ruim korianderblad.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)