feb 032007
 

Deel 2 van drie recepten voor een koreaanse maaltijd.

Het oorspronkelijke recept vraagt om "croaker", maar die vis kan je niet krijgen in Nederland. Zeebaars is een goed alternatief, en zoek naar een stukje dat lekker dik is. Begin met drie ons en snij de vis in stukken van 50 gram elk. Bestrooi ze met wat bloem. Belangrijk: kneed de bloem in de vis. Dat klinkt raar, maar zo maak je de vis veel beter geschikt om te bakken.

Maak reepjes Julienne van een bosui en een halve rode peper. Leg ze op één kant van de vis. Bak die kant in een (hete) koekenpan met een heel klein beetje boter. Na 2 minuten voorzichtig omkeren en de andere kant ook 2 minuten. In een schaal op wat rucola leggen.

Veel zwarte peper uit de molen er over heen en 2 eetlepels lichte sojasaus. Warm houden in de oven op 80 graden.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)