aug 062007
 

Dochterlief en haar vriend waren weer terug uit Toscane, en zoonlief en vriendin moesten ook nodig onze nieuw aangelegde tuin zien. En bijpraten over Israël. Dus alle reden voor een klein feestje, toen het weer ook nog mee werkte werd het echt een feest zondagavond.

“Pap, even geen Italiaans” had ze gezegd. Dan maar niet. Ik maakte een Mediterraanse tournee, met Moro, Arabesque en Claudia Roden; ik sloeg Italië bijna geheel over.

2007-08-06

Dat laatste maakte ik nooit eerder. Het recept is een kruising van een aantal recepten, maar het blijft in de buurt van Arabesque (al gebruikt die nu juist helemaal geen peterselie).

  • een kopje bulgur (90 gram) gekookt volgens aanwijzingen op het pak;
  • een beetje olijfolie die je door de bulgur roert nadat die is afgegoten.

Voeg dan de volgende specerijen toe:

  • sap van 1,5 citroen;
  • 1/2 theelepel piment;
  • 1/2 theelepel kaneel;
  • zout, peper;

en meng met

  • blokjes van twee tomaten (zonder pitjes) fijngesneden.

Zet dit een aantal uren in de koelkast om goed koud te worden.

Nu de kruiden, een uur voor opdienen gesneden en er door heen gemengd:

  • veel platte peterselie, zo fijn gesneden dat het soms op gruis lijkt. Ik gooi hier ook echt alle steeltjes weg, dus alleen het blad;
  • idem veel munt, op dezelfde wijze gesneden. Mijn tuin had wat meer munt dan peterselie dit keer;
  • 4 lenteuitje in heel fijne ringetjes.

Qua hoeveelheid: ongeveer 3 bakjes AH platte peterselie.

  • 2 little gems sla kropjes;
  • nog wat munt voor het mooi.

Traditioneel wordt dit gegeten door wat Tabouleh in een blaadje sla te doen, dus begin met een mooie schaal met op de bodem de sla, dan wat muntblaadjes en tenslotte de Tabouleh.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)