aug 012007
 

Ik vroeg me al een tijdje af hoe Koreaanse Bulgogi zou smaken als je het vlees door vis vervangt. Vanavond had ik de kans het uit te proberen. Eindelijk was het weer buiten — volgens mij voor het eerst sinds half juni — weer eens goed genoeg voor een lange maaltijd in de tuin. Als voorgerecht maakte ik inktvis en garnalen op de grill — op Koreaanse wijze; en als hoofdgerecht wat vis met een griekse salade en stokbrood.

Hier zie je alles klaar staan. Dit keer geen BBQ, gewoon de grillpan buiten zetten op een kookplaatje.

voorgerecht (zeevruchten)

Net als in een eerder bericht is het de bedoeling dat je de gegrilde zeevruchten in een blaadje sla stopt en er wat saus overheen doet.  De saus is ook vrijwel dezelfde, dit keer had ik echter vier tenen knoflook fijngehakt direct aan de saus toegevoegd, en één theelepel peperpoeder minder genomen. Dus even herhalen:

  • 2 ons garnalen schoongemaakt
  • 2 ons inktvisringen schoongemaakt

Op saté stokjes en grillen.

  • 2 little gems, de blaadjes dienen als wrap

De saus:

  • 3 theelepels Koreaanse peperpoeder
  • 4 theelepels rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels sesamolie
  • 6 in stukjes gesneden bosuitjes
  • 4 idem teentjes knoflook

hoofdgerecht (vis)

  • 1,5 ons forel filet, in twee rolletjes gevuld met kruiden uit de tuin
  • 1,5 ons red snapper (zout en peper)
  • wat groentetjes

Gewoon grillen.

Met een griekse salade, stokbrood en harissa.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)