okt 272006
 

Daar was ik zo vol goede moed aan begonnen. Op 4 oktober meteen de wijnen besteld via Internet, en dan ook maar drie het stuk, dat drukt de verzendkosten per fles… toch? . Bovendien zijn die Spaanse wijnen echt heel erg goed, dat wordt echt geen miskoop.

En dat werd het ook niet, alleen duurde de levering wel erg lang. Op zaterdag 14 oktober kwamen ze onverwachts aan, maar ik had al inkopen gedaan die zaterdag, en het menu voor het weekend was niet meer te veranderen. Kip in wijn volgens het recept van Karin, te maken zondagochtend, want daarna speelt Sylvia en ga ik foto’s maken van de voorstelling.

De voorstelling ging perfect, en ja, dan drink je nog een glaasje en blijf je even hangen. Een uur of drie. Dan weer thuis, niet echt tijd voor een proeverij. De Dehesa Gago was te chique voor dit gerecht, de Bonal dronk lekker door. Heel lekker door, maar de tweede fles die we open maakten had een vleugje kurk. Zo op het randje van: maar toch weggegooid.

Het volgende moment om deze wijnen te proberen was het volgende weekend,  zondag 22 oktober. Ik had wat konijn gekocht, daar moest iets moois van te maken zijn. Ik had ook net de rode wijsaus van Onno Kleyn gezien, dat leek me wel wat voor over het konijn. 

Het was allemaal ook mooi, alleen begon de griep die we beide onder de leden hadden die avond zo erg toe te slaan dat we niet meer echt weten hoe het proefde, en dat is nog zo tot op de dag van vandaag. Gewoon een deel van de smaak kwijt.

Die Bonal, leuk Spaans wijntje, niet echt veel beter dan wat we in Gijon kochten. Het geld waard, maar niet meer (en dan reken ik de extra verzendkosten niet mee).

De Dehesa Gago is wel bijzonder. Doet me sterk denken aan een paar flessen die we kochten in Bilbao op de Iparraguire 7. We liepen terug van het Guggenheim museum naar ons hotel en zochten een flesje voor op de hotel kamer. Ook toen kozen we een  fantastische wijn die wellicht bij een fraai gerecht hoorde maar die je ook gewoon lekker met z’n tweeën kunt drinken.

De resterende fles Dehesa Gago zal ik zeker bewaren tot ik het echt weer kan proeven.

  One Response to “WBW oktober viel voor mij in het water”

  1. Wat goed dat u het in ieder geval hebt geprobeerd, want ik heb me laten afschrikken door het internetbestellen en de verzendkosten die erbij komen. Wellicht een goede tip als een wijn kurk heeft, kan deze nog heel goed gebruikt worden om mee te koken (stoven, saus maken etc.), dat wordt in de beste restaurants gedaan met goed resultaat. Met vriendelijke groeten,
    Martine

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)